NLP majstorski trening

Usavršite svoje razumjevanje funkcioniranja ljudskog uma.

  Upis

Završili ste praktičarski trening NLP-a, ali osjećate da priča nije završena? Htjeli biste pomak u dubinu, u stvarno razumijevanje funkcioniranja ljudskog uma? Htjeli biste i sami jednom postati trener NLP-a?

Sljedeći korak je majstorski trening NLP-a. Više o treningu, organizaciji i cijenama na https://budisvoj.eu/blog/nlp-majstorski-trening/.


 

1. modul - Modeliranje, okviri u NLP-u, metaprogrami

Na prvom modulu polaznici će naučiti proces modeliranja - proces kojim je nastao cijeli NLP - kako bi u konačnici na završnom ispitu isprezentirali vještinu koju će modelirati. Modeliranje je jednostavno, primjenjivo u svakom segmentu života, a na ovom treningu ćete saznati kako uspješno modelirati.

Nadalje, na ovom modulu polaznici će se upoznati i s konceptom metaprograma. Metaprogrami su ključ koji otkriva način na koji osoba obrađuje informacije, kako oblikuje svoje unutarnje reprezentacije i usmjerava svoje ponašanje.

Poznavanje metaprograma i temperamenta neke osobe omogućuje nam da naše poruke uputimo na pravu adresu i da joj željenu informaciju damo na njen način. Ako želite biti majstor komunikacije u poslovnom i privatnom životu, metaprogrami su ključ koji otvara vrata razumijevanja drugih i daje alat za ostvarivanje naših zajedničkih ishoda.

 

2. modul - Uloge u timu i driveri

Prema M. Belbinu svakome od nas prirodno leži jedna do dvije uloge u timu. Ukoliko radimo na poslu gdje nam je dodijeljena uloga suprotna od preferirane, tada nije neobično ako nemamo motivaciju za posao ili ako ne postižemo željene rezultate. Također, ako smo u poziciji da trebamo dodijeliti uloge ljudima, znanje o timskim ulogama može olakšati i ubrzati posao. Prepoznavanjem vlastite uloge ili uloga drugih ljudi izuzetno je korisno jer možemo resurse koje već posjedujemo iskoristiti na najadekvatniji način.

Osim timskih uloga postoje i one životne nastale kao posljedica roditeljskih poruka u djetinjstvu. Driveri su pokretači koji određuju naš život, ponekad i u neželjenom smjeru. Na ovom modulu polaznici će osvijestiti što ih ograničava te dovodi do stresa i kako se uopće nositi s tim porukama koje su se duboko ukorijenile.

 

3. modul - Prezentacijske vještine

Na ovom modulu polaznici će se upoznati sa svime što je potrebno da bi određenu temu mogli dobro i kvalitetno isprezentirati. Sadržaj koji predajemo je važan, no ako način nije dobar tada će i sadržaj izgubiti na zanimljivosti.

O čemu treba voditi računa prije, tijekom i nakon prezentacije glavna je tema ovog modula. Polaznici će se također upoznati i sa Satir kategorijama - stilovima predavanja - osvijestiti koji je njihov dominantan stil, kako ga najbolje iskoristiti u prezentaciji te kako razviti fleksibilnost u radu kada su nam potrebni i drugi stilovi.

 

4. modul - Vrijednosti

Vrijednosti su ono što nam je važno. Usvajaju se tijekom života do 21. godine, no najdublji utjecaj imaju one koje usvojimo do sedme godine života (faza utiskivanja). Vrijednosti koje ne preispitujemo formatiraju naše ponašanje i utječu na naše živote. Radeći na vrijednostima i provjeravajući usklađenost vrijednosti dolazimo do dragocjenog odgovora koliko nas one zapravo ograničavaju. Promjenom liste vrijednosti (ukoliko one nisu usklađene) u različitim područjima života oslobađamo potisnute potencijale i usmjeravamo svoje ponašanje na jedan nov, za nas, kvalitetniji način. To je ono čime se bavimo na četvrtom modulu i gdje ujedno mijenjajući listu vrijednosti sažimamo i prolazimo kroz sve tehnike NLP-a obrađene na praktičarskom treningu.

 

5. modul - Primjena kreativnih tehnika

Na zadnjem modulu majstorskog treninga posvetit ćemo se raznim kreativnim tehnikama koje su idealan način za oslobađanje resursa, dobivanje odgovora na razna pitanja, ali i simboličan način kako putem tih tehnika možemo osvijestiti i prepoznati važne stvari kod sebe i drugih. Na zadnjem modulu spaja se NLP i kreativnost - a kako je NLP studija subjektivnog iskustva, tako je i ovaj modul dobra prilika da polaznici stvore svoje vlastito iskustva NLP-a kroz kreativnost.

"Sama struktura programa, odnosno sadržaj koji se obrađuje je vrlo širok, ali i puno dublji nego na praktičarskom treningu. Tehnike koje se rade većinom su kompleksnije i mogu poslužiti u rješavanju dubljih, ozbiljnijih i značajnijih poteškoća/problema ili međuljudskih konflikata; neke od tehnika prethodno obrađenih na praktičarskom treningu tek su mi sada nakon majstorskog u pravom smislu sjele. Čitav sadržaj vrlo je praktičan, zanimljiv i koristan, ne samo u poslu i profesionalnom životu već i u osobnom razvoju. Način obrade je također vrlo dinamičan, atmosfera je vrlo ugodna i opuštena, uvijek postoji vremena za pitanja (čak i osobne naravi) i ne preskaču se dijelovi niti se ide na sljedeću cjelinu dok svi članovi nisu svladali prethodnu. Sadržaj se obrađuje na temama/problemima iz vlastitog privatnog ili poslovnog života, većinom u parovima ili trojkama, nerijetko i u grupama. Zbilja toplo preporučam ovaj program svima koji žele raditi na osobnom razvoju te bolje razumjeti sebe i svijet oko sebe."

- Tomislav Ručević, polaznik majstorskog treninga NLP-a, generacija 2017/2018.

Upišite se odmah!