Negdje početkom školske godine neki su roditelji odlučili djecu upisati na program "Učimo učiti". Okupilo se njih 12 manje ili više motiviranih, malo mlađih i malo starijih. Neki od njih su u početku dolazili s malim otporom, jer tko je vidio uz sve školske obaveze da se još ide učiti učiti. Svašta.

Kako je naša Maja totalni zaljubljenik učenja te je jako svjesna benefita koje učenje donosi, taj se entuzijazam vrlo brzo prebacio i našu dvanaestorku. Iz termina u termin, učili su učiti i nalazili mnoštvo zabavnih elemenata u procesu. Ponekad kada sam prolazila pored prostorije u kojem oni uče došlo mi je da im se pridružim i da se bacim na savladavanje novih i inovativnih metoda učenja. Pa tko ne bi odolio horor metodi, strip metodi, FaceBook metodi. Ono što je nadasve Cool je sto i oni sami imaju slobodu osmisliti metodu. Molim vas obratite pažnju na sliku. Da, da to se oni preko whats upa dopisuju o Mađarskoj.

Osim sto je Maja zaljubljenik u učenje, ona je i vrlo kreativno biće, te je naša skupina krenula raditi na projektu pisanja priručnika za učenje.

U grupi od 12 učenika, našlo se dvanaest darovitih. Ne, ne nismo ih testirali, možda nemaju zadovoljene sve uvijete da ih se proglasi darovitim i možda griješim kada ih tako olako zovem darovitima, ali u svakom od njih probudila se strast i Maja je svakom od njih pristupila kao darovitom učeniku. E tada je svašta počelo izlaziti iz tih mladih glava. Tako imamo ilustratorice, imamo satiričara grupe, imamo PR managera, imamo prodajnog zastupnika, imao pisce... Nevezano uz priručnik, u grupi imamo i jednog potencijalnog poduzetnika iz petog razreda. OPG mu se sviđa kao ideja.

Mladi autori iskazali su interes da njihovo djelo izađe na svjetlo dana, te smo Maja i ja trenutno u fazi pregovora s potencijalnim partnerom, ali o tome vise kada dođe vrijeme.

Želimo ih naučiti da se snovi mogu pretvoriti u ciljeve i da mogu postati stvarnost.

I tako bliži se kraj prvog ciklusa, uskoro je na redu novi. S obzirom na tako dobre povratne informacije priču smo odlučile proširiti te ćemo u slijedećem ciklusu imati u ponudi:

A vas sve pozivamo na dane otvorenih vrata. U 45 minuta čujte našu priču :) dobra je!

Učenje je saznavanje novih činjenica na najdosadniji mogući način, sve dok ne upišemo Učimo učiti.

Roza, 6. razred